TOZ Penkala - Iz medija

"Poslovni savjetnik"

15.10.2010.
Preuzimanje PDF dokumenta

Hodočašće branitelja u Rim

09.10.2010.
U prigodi 15. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske Vojni ordinarijat zajedno s Vladom RH i Ministarstvom branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti organizirao je hodočašće u Vatikan kako bi Svetom Ocu zahvalili za priznanje Republike Hrvatske 13. siječnja 1992. Hodočasnici, njih sedamdesetak, na put su krenuli 15. siječnja poslije mise koju je u kapeli Vojnog ordinarijata predslavio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, a prigodnu propovijed održao je generalni vikar mons. Josip Šantić. Sveti Otac je naše hodočasnike primio 17. siječnja na generalnoj audijenciji, a poslije audijencije predsjednika Vlade, podpredsjednicu Vlade i ministra kulture zajedno s predstavnicima branitelja i njihovih obitelji Papa je primio u privatnu audijenciju zajedno s državnim tajnikom. Posebna skupina hodočasnika posjetila je i mons. Nikolu Eterovića, tajnika Sinode te je i njemu zahvalila za sve što je učinio za dobro Hrvatske, u teškim vremenima rata dok je radio u Državnom tajništvu Svete Stolice. Naši su hodočasnici također posjetili i Hrvatski papinski zavod Sv. Jeronima, gdje su slavili misu koju je predvodio mons. Jezerinac. U prigodi toga svečanog i posebnog hodočašća Svetom je Ocu uime branitelja i njihovih obitelji darovan specijalni set olovaka "Penkala", koje su, kao izvorni hrvatski proizvod, plod rada naših stručnjaka u poduzeću TOZ-Penkala iz Zagreba. Također je posebni set "Penkala" darovan i mons. Eteroviću. Osim Rima naši su hodočasnici posjetili i Firenzu te na povratku Asiz, gdje su na grobu "asiškog siromaška" sv. Franje slavili misu. Kao što je sv. Franjo, čuvši Božju riječ da spasi Crkvu koja se ruši, promijenio svoj život, tako su i naši branitelji, koji su znali podmetnuti leđa da spase domovinu koja se rušila, ponovno za njezino dobro spremni prihvatiti isti poziv i upregnuti svoje moralne snage za obnovu Crkve u hrvatskom narodu.

Priča o Penkali - Prizma

18.09.2010. Priča o Penkali - Prizma

Tvornica olovaka Zagreb d.d.dar čelnicima LEN-a - Made in Croatia - web

10.09.2010.
Garniture Penkala tvrtke TOZ Penkala, Tvornica olovaka Zagreb d.d.dar čelnicima LEN-a ZAGREB, Kao znak zahvalnosti i ukazanog povjerenja što je grad Zagreb domaćin Europskog vaterpolskog prvenstva 2010., glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop večeras će čelnicima LEN-a uručiti najnoviju ediciju ekskluzivnog pisaćeg pribora Penkala Prestige. Zahvaljujući partneru HOO-a, TOZ Penkali d.d., uz zahvalu namjera je na ovaj način putem sporta promovirati hrvatske proizvode u svijetu. Predsjednik LEN-a Nory Kruchen dobit će personalizirani poklon Penkala Jubilej DC Prestige, garnituru koja se sastoji od kemijske olovke i nalivpera. Glavni tajnik LEN-a Sven Egil Folvik dobit također personalizirani poklon Penkala Milenij DC Prestige, garnituru koja se sastoji od kemijske olovke i nalivpera. Potpredsjedniku LEN-a Genadiju Alešinu bit će uručen prigodni poklon Penkala Nalivpero Admiral DC Prestige.


TOZ Penkala d.d. - partner HOO-a - Made in Croatia - web

10.09.2010.
Objedinivši dugogodišnje iskustvo i suvremene tehnologije uz poštivanje ekoloških i zdravstvenih normi te dizajna primjerenog vrhunskoj kvaliteti, TOZ Penkala, Tvornica olovaka Zagreb, d.d. razvila je niz proizvoda koji predstavljaju svjetske standarde u proizvodnji pisaćeg, crtaćeg, školskog i uredskog pribora. Društvo izvozi 75% proizvodnje, a najviše na najzahtjevnija zapadnoeuropska tržišta. Tradicija u proizvodnji, ubrzan i održiv razvoj suvremenih tehnologija te specijalizacija u strateškim grupama proizvoda, osigurali su TOZ Penkali, Tvornici olovaka Zagreb, d.d. nezamjenjiv položaj na tržištu, među kupcima, partnerima i u javnosti.

Pozlaćene garniture Penkala za olimpijce Jakova Faka i Ivicu Kostelića

12.04.2010.
ZAGREB, 12. travnja 2010. - U nazočnosti olimpijaca, osvajača medalja na ZOI Vancouver Jakova Faka i Ivice Kostelića, predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, izaslanstva Hrvatskog skijaškog saveza i Hrvatskog biatlonskoga saveza, danas je u zagrebačkom restoranu Madera potpisan sponzorski ugovor Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i TOZ Penkala d.d.. Ugovor su potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i zamjenica člana Uprave TOZ Penkale Daliborka Planinčević. Novi partner HOO- a tom je prigodom uručio hrvatskim olimpijcima prigodne poklone - garniture Penkala. Garnitura se sastoji od kemijskih olovaka i nalivpera, koji su personalizirani sa pozlaćenim dijelovima i perom od 18 karatnog zlata.

"Znanstvena petica" - HTV-1

14.01.2010.
Olovke | TOZ-Penkala

Večernji list - Obzor

04.05.2009.